Groep 3

Mevrouw A Prins    werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

 

Mevrouw A Slamet werkdagen: donderdag, vrijdag (groep 3)  maandag, dinsdag (groep 1/2)

 

Mevrouw C Scheffers onderwijsassistent wisselende dagen

BERICHTEN

23 mrt 2017 - WAUW
Preview foto Dit riepen de kinderen van groep 3 toen meester Richard getooid met een loep op zijn hoofd een proefje liet zien met de vraag: "Wat gebeurt er als je zout in een glas met water en olie strooit?"

Voordat dit gebeurde, werd er eerst verteld welke spullen er nodig waren om deze proef iot te voeren. Vervolgens schreven de kinderen de genoemde benodigdheden op hun werkblad: een drinkglas, water, (zonnebloem)olie en zout.

Toen de kinderen dit hadden opgeschreven, voerde de meester de proef uit. Eerst het glas voor de helft vullen met water en dan de olie erbij maar voordat de olie in het glas werd geschonken, moesten de kinderen voorspellen wat er zou gaan gebeuren. De olie werd in het glas geschonken en ja hoor: de olie bleef drijven. Nu het zout erbij...wat zou er gebeuren?

De kinderen mochten hun gedachten uitspreken. Dan doet de meester wat zout in het glas en loopt daarbij langs alle kinderen om het te laten zien. De kinderen zijn sper enthousiast want het zout zakt door de olie heen. Af en toe horen we een kreet van verbazing.

De meester heeft later op de dag nog een proef gedaan namelijk: De dansende rozijnen.

 


30 jan 2017 - voorlezen door medewerkers van Feyenoord

Vandaag is er in groep 3 voorgelezen (in het kader van de nationale voorleesdagen) door medewerkers van Feyenoord. De kinderen mochten na afloop het boekje in de klas houden


13 jan 2017 - Nieuws van Groep 3
 

 

Rekenen: We zijn in het nieuwe jaar veel bezig met splitsen, ook over het 10tal heen. We zijn begonnen in de vernieuwde versie van Wereld in getallen. De kinderen vinden het fijn om hierin te werken omdat het er erg leuk uitziet.

 

 

Taal: We hebben bijna alle letters geleerd en zijn klaar met kern 6. Nu is het noodzakelijk dat het tempo van het lezen wordt opgevoerd. Binnenkort starten we ook met tutorlezen.

 

Ook zijn we begonnen met geschiedenis. Er zijn al veel kinderen die leuke babyfoto's hebben meegebracht.