Groep 4

Mevrouw A.Hilboesen werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag  

                                        donderdag, vrijdag

BERICHTEN

12 jul 2019 - Schaken
Preview foto Afgelopen jaar hebben de kinderen in groep 4 veel geleerd tijdens de schaaklessen. Inmiddels weten zij hoe alles werkt, wat de regels en de punten zijn. Tijdens de lessen hebben de kinderen veel schaakwedstrijden gespeeld. Hier konden de kinderen punten mee verdienen. De eerste, tweede en derde plek hebben een beker gekregen. De vierde, vijfde en zesde plek hebben een mooie medaille gekregen. Natuurlijk hebben alle kinderen het fantastisch gedaan. Volgend schooljaar schaken wij gezellig verder!

03 jul 2019 - Diploma zwemmen
Preview foto Jeeeh, vandaag hebben een paar kanjers afgezwommen. Super knap van jullie, toppers!!!

02 jul 2019 - Streetdance
Preview foto Dit keer een sportclinic Streetdance. Zo leuk, leerzaam en weer is een keer iets anders. De kinderen deden goed en sportief mee!

20 jun 2019 - Buitenspeelgoed
Preview foto Laat de zomer maar komen! Allemaal nieuw buitenspeelgoed voor groep 4! Buitenspelen; fijn, lekker bewegen, samen spelen, samen delen, leerzaam, gezond en zo gezellig!

14 jun 2019 - Schoolreis Drievliet
We begonnen de dag met een harde regenbui,... nee, het zal toch niet heel de dag,...

Gelukkig kwam letterlijk en figuurlijk na regen de zonneschijn. Het werd een fantastische dag met mooi, stralend en zelfs warm weer. De kinderen hebben zo erg genoten van een leuke en gezellige dag in Drievliet. Ik moet als trotse juf toch even zeggen hoe goed de kinderen het hebben gedaan en wat zijn ze stoer! Ze wilde overal in, niks was hen te gek of te veel. Ook super om te zien hoe de kinderen van groep 4, 7 en later ook een groepje van groep 5 fantastisch met elkaar om zijn gegaan. Er zat geen leeftijdsverschil in de weg, wij waren samen 1. Ze hebben elkaar geholpen, zijn met elkaar in attracties gegaan, samen snoepgoed delen en vooral veel gelachen met elkaar. Ik ben trots op al mijn kanjers!

    


27 mei 2019 - PolitieKids 010
Wat een onvergetelijke, leuke en leerzame dag hadden wij vandaag! Vandaag deden wij mee aan het project PolitieKids. De kinderen kregen op school eerst een uitleg over veiligheid en hoe schoon of vies de wijk is. Samen met onze wijkagent en haar 2 collega's, 2 mensen van de handhaving, 3 mensen van City Stewards en een paar ouders gingen wij naar buiten, de wijk in. De kinderen keken naar de veiligheid en hoe schoon of vies de wijk is. Zij mochten alles doorgeven wat zij zagen en weten over de wijk. De politie en de handhaving is ook gelijk veel te weten gekomen. Zo kunnen zij deze punten ook weer gaan oplossen, hoe mooi is dat. Terug op school gingen wij met elkaar de omgeving rond om de school opruimen. De kinderen hebben alles van de straat opgeruimd en netjes in vuilniszakken gedaan. Dit vonden zij super leuk om te doen en ijverig dat ze waren! Na het harde werken kregen wij ook nog eens een heerlijke lunch. Wat hebben ze zitten smullen. Het was een dag om niet snel te vergeten. Zo leuk en leerzaam om met al deze mensen samen te werken!

   


24 mei 2019 - Schaken
Op vrijdag krijgen de kinderen altijd schaakles. Dit schooljaar hebben de kinderen veel geleerd. Schaakmeester Frank en juf Angela zijn erg trots op de kinderen. Wat doen jullie het goed en wat kunnen jullie al goed zelfstandig en eerlijk het spel spelen.

 


23 mei 2019 - De tafels
Preview foto De afgelopen en aankomende weken zijn wij veel bezig met het leren en automatiseren van de tafels. De kinderen hebben de tafels van 1,2,3,4,5,6 en 10 geleerd. Nu gaan wij ervoor zorgen dat we al deze lastige sommen goed gaan onthouden. Dit doen we door ze vaak te herhalen. Oefenen jullie thuis ook mee?

16 mei 2019 - Robotica les
Wauw!!!

Wij gingen aan de slag met kleine robotjes, hoe gaaf is dat!

Eerst moesten de kinderen een parcours tekenen op papier. Daarna mochten zij een klein robotje over hun eigen parcours laten rijden. De kinderen zaten te genieten, een glimlach van oor tot oor. “Wauw, hij kan echt rijden!” Hoe leuk om te zien en om te doen. Heel iets anders dan in de boeken zitten, zo gaaf, zo nieuw en vooral zo leerzaam. De kinderen hebben geluk want er komen nog 3 lessen!

 


15 mei 2019 - Actieve rekenles met hulp van groep 7
Een actieve, leuke en leerzame rekenles. Vandaag gingen we weer eens in tweetallen aan de slag. Samen leren met kleine klokjes en samen “boodschappen” doen en sommen maken. Hoe leuk, gezellig en leerzaam om dit samen te doen. Vandaag waren er drie gezellige jongens van groep 7 bij. Zij liepen rond in de klas, keken of alles goed ging en kwamen helpen waar nodig was. Wat een goede hulpmeesters en wat leuk om dit samen te doen.

Wij leren samen!

   


18 apr 2019 - Paasactiviteiten en Paaslunch
Wat hadden wij een leuke ochtend! Eerst gingen de kinderen van de groepen 4 t/m 8 Paasactiviteiten doen. De kinderen van jong en oud zaten door elkaar gemengd in groepen. Fijn om te zien hoe leuk en gezellig de kinderen elkaar helpen en plezier hebben met elkaar, ondanks het leeftijdsverschil, zo mooi! De resultaten zijn erg mooi geworden. Daarna gingen de kinderen in hun eigen groep lekker Paaslunchen. Ze hebben er van genoten en heerlijk zitten smullen!

 


16 apr 2019 - Uitstapje naar De Educatieve tuin
Wat hadden wij vandaag een super leuk en leerzaam uitje. De kinderen gingen vandaag naar de educatieve tuin “De Enk”. Daar kregen zij de les “In en uit de sloot”. Eerst kregen de kinderen een uitleg, daarna mochten zij in groepjes met een vangnet kleine diertjes uit de sloot gaan vissen. Dit was zo ontzettend leuk en spannend. Tot slot gingen ze de dieren in bakken ontdekken en onderzoeken. We hebben zo genoten van deze leerzame dag! Hulpouders, bedankt voor het meegaan!

 


12 apr 2019 - Oranje feestje
Ons oranje feestje in de klas. Vanmiddag hebben wij nog een beetje “De Koningsspelen” gevierd. De kinderen zagen er mooi uit in hun Nederlandse; rood, wit, blauw en oranje kleuren. Fijn spelen, dansen en zingen met het Koningsspelen lied “Pasapas” en nog even een rekenbingo. Jeeh, alle kinderen hadden een (snoep)prijsje.


09 apr 2019 - Lekker en gezond
Preview foto Elke week krijgen wij op school vers fruit aangeleverd. Hierdoor krijgen de kinderen elke woensdag, donderdag en vrijdag een lekker en gezond tussendoortje, jammie!

Eetsmakelijk!

 


01 apr 2019 - Lezen bij Bowie de voorleeshond
Vandaag gingen de kinderen van groep 4 hond Bowie voorlezen. Bowie zat of lag lekker te luisteren naar de verhalen van de kinderen. 


29 mrt 2019 - Buitenspelen
Jeeeh, eindelijk mooi weer! Vrijdagmiddag en 17 graden, dan kunnen wij maar één ding doen, BUITENSPELEN!!! Even lekker een half uurtje aan het einde van de week extra naar buiten. Samen spelen, samen delen en genieten. Buitenspelen is zo gezond!

  


26 mrt 2019 - Paaseieren knutselen
Wat was dit een ingewikkelde, moeilijke, vieze maar leuke opdracht. De kinderen moesten kliederen met draad en lijm. De draden moesten zij over een ballon heen plakken. De eerste laag was best ingewikkeld, glibberig en verschoof alle kanten op. Laag na laag ging het steeds beter. Een weekend goed drogen, de ballon eruit peuteren en tadaaaa!!! Wij hebben super mooie paaseieren in de klas!

 

 


16 mrt 2019 - Erasmiaans Schaakfestijn
6 kinderen uit groep 4 hebben vandaag meegedaan aan het Schaakfestijn op het Erasmiaans Gymnasium. Elke vrijdag oefenen de kinderen schaken in de klas. Na een half jaar schaken was het nu de dag met "echte" wedstrijden. De kinderen hebben het super goed gedaan. 3 kinderen hebben zelfs de 4e plaats weten te halen. Wat ben ik waanzinnig trots op al mijn schaakkanjers!

  


09 mrt 2019 - De Skyline van Rotterdam met "vreemde" luchten
Vanuit ons lokaal hebben wij een mooi uitzicht op de lucht. Zo hebben wij al meerdere momenten gehad waarbij de kinderen iets zagen. Sneeuw, onweer, regen, zon, licht, donker, bewolkt, de regenboog en zelfs de lucht in super mooie maar "vreemde" kleuren. Zo zagen we een keer dat de lucht paars en roze was. Super mooi, maar hoe kan dit nou eigenlijk allemaal?

Tijdens een natuurles hebben we het gehad over de aarde (mooie wereldbollen gemaakt) en over de zon (dag en nacht, maar ook de seizoenen en het warme en koude weer).

Vandaag gingen we verder. De kinderen hebben "vreemde" mooie, gekleurde luchten geverfd. Gelijk de technieken van waterverf geleerd en lekker met je creativiteit en fantasie bezig zijn.

Daarna hebben wij het gehad over de stad waar wij wonen, Rotterdam. We hebben een woordweb gemaakt met "de belangrijke/ bekende" gebouwen van Rotterdam. De Euromast, De Erasmusbrug, Het Feyenoord stadion, hoge gebouwen, kerk, moskee etc., maar ook de Maas en de schepen zijn erg belangrijk in Rotterdam. De kinderen hebben vervolgens de skyline van Rotterdam gemaakt op hun eigen "vreemde" lucht.

Kijk eens wat een prachtig resultaat! Ik ben hier zo ontzettend trots op!

 


21 feb 2019 - Carnaval
Preview foto Wat een geweldig feest!

Vandaag hebben wij op school Carnaval gevierd.

De juffen waren er helemaal klaar voor. Maar wow!!! Toen kwamen de kinderen. Wat zagen zij er stuk voor stuk prachtig uit.

De groepen 4,5,6 en 7 hebben het feest samen gevierd. We hadden de kinderen gemixed in 3 grote groepen met daarin dus kinderen van alle leeftijden; jong en oud, groot en klein. Hoe mooi om samen elkaar te helpen en plezier te hebben bij alle spelletjes.

We hadden stoelendans, limbo dansen, ballondansen, stopdans en een wedstrijdje snoep eten. Natuurlijk alles met muziek en een grote lach!

Tussendoor een lekker bekertje siroop, wat popcorn en fruit.

De kinderen blij, de juffen blij, wat een feest!


22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto "Juf, kijk!!! Het is aan het sneeuwen"

Vandaag was het eindelijk zover. In de ochtend vielen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden, maar gelukkig bleven ze wel liggen. Een uurtje later waren de vlokken al groot en zagen de kinderen alles steeds witter worden.

Hoevaak blijft het sneeuw nou liggen? Dus hup, we laten ons taalwerk even liggen en gaan snel van de sneeuw genieten. Samen spelen en pret maken met de sneeuw. In de middag nog even hard gewerkt en ook toen nog even een sneeuwballen gevecht kunnen houden en een mooie sneeuwpop kunnen maken.
Wat een plezier!


19 dec 2018 - Kerstdiner
Jammie!!!

Wat hebben wij vanavond genoten van een heerlijk en gezellig kerstdiner. De ouders en kinderen hebben veel lekkere gerechten en hapjes gemaakt. Wat hebben wij er van zitten smullen, jammie! Bedankt voor al het lekkers!

Ik wil ook nog even zeggen dat de kinderen er vanavond allemaal heel mooi, lief, schattig en netjes uit zagen. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens de modeshow. Wat een knappe prinsjes en prinsesjes heb ik in de klas!

  


09 okt 2018 - Boksclinic
Vandaag een extra gymles voor de kinderen, boksen!

De kinderen gingen al heel enthousiast naar de gymzaal toe, boksen mag natuurlijk niet elke dag. De les begon met een warming-up. Rondjes rennen, huppelen en springen. Daarna kregen de kinderen een uitleg over hoe zij een "slag" beweging moesten maken. Ja hoor, toen gingen de handschoenen aan. De lieve schattige kleine handjes werden groot en zwaar. Daar gingen de kinderen; tik hoog, tik laag, tik links, tik rechts en sneller. De kinderen en de juf hebben erg van deze boksles genoten. Veel geleerd, veel gesport en veel enthousiastme.

  


27 sep 2018 - Doelendeur
Preview foto Natuurlijk werken wij ook in groep 4 aan onze doelen. Wij hebben daarom een doelendeur. De kinderen en ouders kunnen zo zien waar wij op dat moment mee bezig zijn. Er hangen doelen voor rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen.

 

Ik zie het altijd heel positief! Groep 4 is daarom net een raket. Wij beginnen onderaan en schieten "omhoog".
-Ik ben het aan het leren... (ik leer iets nieuws)

-Ik oefen nog... (ik doe goed mijn best en ben hard aan het oefenen)

-Ik ben er bijna... (de opdrachten gaan al makkelijker, sneller en beter)

-Ik kan het!!!

 

Hoelang je er ook over doet, doe je best en je komt er vanzelf! :)

 

Liefs juf Angela