Groep 4

Mevrouw A.Hilboesen werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag  

                                        donderdag, vrijdag

BERICHTEN

16 mrt 2019 - Erasmiaans Schaakfestijn
6 kinderen uit groep 4 hebben vandaag meegedaan aan het Schaakfestijn op het Erasmiaans Gymnasium. Elke vrijdag oefenen de kinderen schaken in de klas. Na een half jaar schaken was het nu de dag met "echte" wedstrijden. De kinderen hebben het super goed gedaan. 3 kinderen hebben zelfs de 4e plaats weten te halen. Wat ben ik waanzinnig trots op al mijn schaakkanjers!

  


09 mrt 2019 - De Skyline van Rotterdam met "vreemde" luchten
Vanuit ons lokaal hebben wij een mooi uitzicht op de lucht. Zo hebben wij al meerdere momenten gehad waarbij de kinderen iets zagen. Sneeuw, onweer, regen, zon, licht, donker, bewolkt, de regenboog en zelfs de lucht in super mooie maar "vreemde" kleuren. Zo zagen we een keer dat de lucht paars en roze was. Super mooi, maar hoe kan dit nou eigenlijk allemaal?

Tijdens een natuurles hebben we het gehad over de aarde (mooie wereldbollen gemaakt) en over de zon (dag en nacht, maar ook de seizoenen en het warme en koude weer).

Vandaag gingen we verder. De kinderen hebben "vreemde" mooie, gekleurde luchten geverfd. Gelijk de technieken van waterverf geleerd en lekker met je creativiteit en fantasie bezig zijn.

Daarna hebben wij het gehad over de stad waar wij wonen, Rotterdam. We hebben een woordweb gemaakt met "de belangrijke/ bekende" gebouwen van Rotterdam. De Euromast, De Erasmusbrug, Het Feyenoord stadion, hoge gebouwen, kerk, moskee etc., maar ook de Maas en de schepen zijn erg belangrijk in Rotterdam. De kinderen hebben vervolgens de skyline van Rotterdam gemaakt op hun eigen "vreemde" lucht.

Kijk eens wat een prachtig resultaat! Ik ben hier zo ontzettend trots op!

 


21 feb 2019 - Carnaval
Preview foto Wat een geweldig feest!

Vandaag hebben wij op school Carnaval gevierd.

De juffen waren er helemaal klaar voor. Maar wow!!! Toen kwamen de kinderen. Wat zagen zij er stuk voor stuk prachtig uit.

De groepen 4,5,6 en 7 hebben het feest samen gevierd. We hadden de kinderen gemixed in 3 grote groepen met daarin dus kinderen van alle leeftijden; jong en oud, groot en klein. Hoe mooi om samen elkaar te helpen en plezier te hebben bij alle spelletjes.

We hadden stoelendans, limbo dansen, ballondansen, stopdans en een wedstrijdje snoep eten. Natuurlijk alles met muziek en een grote lach!

Tussendoor een lekker bekertje siroop, wat popcorn en fruit.

De kinderen blij, de juffen blij, wat een feest!


22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto "Juf, kijk!!! Het is aan het sneeuwen"

Vandaag was het eindelijk zover. In de ochtend vielen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden, maar gelukkig bleven ze wel liggen. Een uurtje later waren de vlokken al groot en zagen de kinderen alles steeds witter worden.

Hoevaak blijft het sneeuw nou liggen? Dus hup, we laten ons taalwerk even liggen en gaan snel van de sneeuw genieten. Samen spelen en pret maken met de sneeuw. In de middag nog even hard gewerkt en ook toen nog even een sneeuwballen gevecht kunnen houden en een mooie sneeuwpop kunnen maken.
Wat een plezier!


19 dec 2018 - Kerstdiner
Jammie!!!

Wat hebben wij vanavond genoten van een heerlijk en gezellig kerstdiner. De ouders en kinderen hebben veel lekkere gerechten en hapjes gemaakt. Wat hebben wij er van zitten smullen, jammie! Bedankt voor al het lekkers!

Ik wil ook nog even zeggen dat de kinderen er vanavond allemaal heel mooi, lief, schattig en netjes uit zagen. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens de modeshow. Wat een knappe prinsjes en prinsesjes heb ik in de klas!

  


09 okt 2018 - Boksclinic
Vandaag een extra gymles voor de kinderen, boksen!

De kinderen gingen al heel enthousiast naar de gymzaal toe, boksen mag natuurlijk niet elke dag. De les begon met een warming-up. Rondjes rennen, huppelen en springen. Daarna kregen de kinderen een uitleg over hoe zij een "slag" beweging moesten maken. Ja hoor, toen gingen de handschoenen aan. De lieve schattige kleine handjes werden groot en zwaar. Daar gingen de kinderen; tik hoog, tik laag, tik links, tik rechts en sneller. De kinderen en de juf hebben erg van deze boksles genoten. Veel geleerd, veel gesport en veel enthousiastme.

  


27 sep 2018 - Doelendeur
Preview foto Natuurlijk werken wij ook in groep 4 aan onze doelen. Wij hebben daarom een doelendeur. De kinderen en ouders kunnen zo zien waar wij op dat moment mee bezig zijn. Er hangen doelen voor rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen.

 

Ik zie het altijd heel positief! Groep 4 is daarom net een raket. Wij beginnen onderaan en schieten "omhoog".
-Ik ben het aan het leren... (ik leer iets nieuws)

-Ik oefen nog... (ik doe goed mijn best en ben hard aan het oefenen)

-Ik ben er bijna... (de opdrachten gaan al makkelijker, sneller en beter)

-Ik kan het!!!

 

Hoelang je er ook over doet, doe je best en je komt er vanzelf! :)

 

Liefs juf Angela